Vart femte barn

Vart femte barn i Sverige bor med en eller båda föräldrarna som dricker för mycket. Det är 385 000 barn! Tänk dig att du står på en skolgård och räknar ett, två, tre, fyra, fem - det sista barnet där kommer att den dagen kanske gömma sig på sitt rum för att slippa sin mamma och pappa som inte är som de ska vara.
För det här femte barnets skull avstår jag att i all framtid dricka alkohol. Genom att säag nej kan jag påverka andra till att också göra det, männsikor som kanske egentligen inte vill dricka men som gör det bara för att alla andra gör det. Jag vill göra skillnad!

I en undersökning visade det att av de tjugo farligaste drogerna i världen hamnar alkohol på en fjärde plats, det är högre klassat än heroin och ecstasy. Vi behöver vakna upp och se vad alkoholen gör med vårt land, med barnen.
Tänk dig för innan du ger dig ut på vägarna, för varje dag kör 20 000 rattfulla på dem och dem vill man inte möta. I Sverige finns det en miljon alkoholister och fyra miljoner medberoende (en människa som försöker skydda en alkoholist, till exempel en tolvårig flicka som försöker dölja att hennes pappa dricker) , det är halva Sveriges befolkning! Nu får det bli ett slut! Våga vägra alkohol!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0