Gossip Girls Taylor blir modell

Var inne på Glamours hemsida och där läste jag att Taylor som spelar Jenny Humphrey ska bli modell. Tjejen är bara 14 år... Vill inte tänka på hur jag såg ut när jag var 14, haha. Men hon har å andra sidan lite stylister och makeup artister som hjälp, det hade ju inte jag. Faktiskt.

ss

Torres!

Efter att jag varit och jobbat igår åkte jag, pappa och syskonen hem till kusinerna för att kolla på EM- finalen. Det var en riktigt bra match, full fart hela tiden och stämningen var på topp hos oss i soffan (tårtan och popcornen och allt var det var gjorde sin sak till det hela, hehe). Redan från början bestämde sig jag, Ellan och Ellen för att Torres var den snyggast spelaren och jag sa att varje gång vi såg honom var vi tvugna att ropa "Torres!". Sedan visade det ju sig även att han var den bästa spelaren som även gjorde matchens enda mål. Ungefär var femte minut eller så blev det att vi fick ropa "Torres!" för de filmade nästan han hela tiden, vi började misstänka att det var en tjej som häll i filmkameran, haha. Papporna blev lite oroade över sina döttrars förtjusning över Torres så till slut sa pappa att han tcykte att Torres såg ut som en banan. Schyrre berra, alltså.
Till sist vann ju Spaninen och de var de förtjänta över, de spelade riktigt bra. Och så hade de ju en grym anfallare. Torres!

torres

Torres!

Working nine to five - not

Working nine to five, what a way to make a livin' sjunger Dolly Parton. Hon menar att (fattar jag det som i alla fall ;) att det är ett tråkigt sätt att leva sitt liv på; samma sak dag in och dag ut. Men faktum är att det också hade vart ganska skönt. Så som jag jobbar nu vet jag en månad i förväg (högst) hur jag ska jobba och aldrig får man samma tider. Och sedan blir det ofta kväll och nattjobb på helger, tiderna då man vill vara ledig! Jag vill ju jobba dagtid på vardagarna och vara ledig på helgen. För det mesta blir det dock tvärtom. Samtidigt är det också bra, för jobbar man de ddär dagtiderna hela tiden blir det nästan omöjligt att göra vissa äranden till tex banken eller annat för de stänger ju sen. och sen har man ju mer ob på kvällar och nätter. Så man får väl se det från den ljusa sidan. Denna helgen hade jag schysta tider, 10-19 lördag och söndag. Det är jättebra tycker jag, mycket att göra så tiden går snabbt (särsklit en lönehelg som denna, alltså, firar folk att de fått lön genom att gå på McDonalds? Det verkar som det).
Så man får ju se det posotiva också... Även om det är svårt när man står och gör hamburgare klockan fyra på morgonen...

Sommaren är kort...

Tomas Ledins låt "sommaren är kort, det mesta regnar bort" är en passande låt för dagens Sverige, eller åtminstone Helsingborg. Hello, när kommer solen som ska steka min kropp gyllenbrun (inte för att jag någonsin blir gyllenbrun, snarare gyllengul) ?
Men så kom min kära syster med svaret, i nästa vecka väntas det bli upp till 30 grader! JA! Oh, vad härligt... För inte en enda dag (jo, nu ljuger jag, en gång) har jag varit på stranden denna sommar. En ynka gång. Jag vill att detta tal ska dubbleras i hundrafalt (räkna ut det nån).

Exakt tre veckor sen studenten

Nu har jag varit fri i tre veckor. Tre hela veckor sen jag tog studenten, det känns overkligt, fast på ett annat sätt känns det som att jag aldrig ens gått i skolan, att det alltid varit så här. Att jag tagit studenten fattar jag väl på rikigt till hösten då det inte finns någon skola att gå tillbaka till. Åtminstone inte den jag varit van vid att gå till i tre år. Är det nu det verkliga livet börjar? För det är väl så man säger? Fast jag tycker nog att det verkliga livet hållt på ett tag, allt har inte varit en dans på röda rosor även om jag gått i gymnasiet och varit "ung och bekymmersfri" (not! Okej, det första då men inte det sista). Men nu är det i alla fall dags att välja ut vilken bild jag ska ha på tackkortet. Svårt val... Kanske blir bilden här nedan. Tack :)!

stu

Jag vill göra det IGEEEEEEEEEN!


Allt eller inget

Varför är det så att antingen händer ingenting eller så ska allt hända på samma gång? Det är ett märkligt fenomen. Igår trodde jag att jag inte skulle göra någonting och helt plötsligt så ska jag köra Ellan till ridningen, äta hos farmor och farfar och (förmodligen) gå på bio. Kan man inte sprida ut grejerna lite? Just nu är tidsschemat så att jag precis kan hinna till bion och det måste jag ju, vi ska se Sex and the city! Spännande... Jag får se hur allt löser sig idag. och just det, som om inte detta var nog, så har jag bestämt mig för att gå och simma idag. Ja, du läste rätt, simma. Detta gör jag ungefär.. ja, aldrig. Man får sina idéer ibland, haha.

Avskedsfest

Ikväll ska jag på avskedsfest för Brittany, en utbytesstudent som gått (gick) i vår klass nu i trean. Snart är det nämligen dags för henne att åka hem till Canada. Hon ska åka på en Europaresa på torsdag är borta ett tag och när hon kommer hem igen åker hon typ dirket tillbaka till Canada. Undras hur det är att avar utbytesstudent? Brittany tycker både att det varit kul och tråkigt, dte tråkiga har varit skolan, jag förstår henne (!) men jag tycker inte att lärarna varit bra på att ta hand om henne.Ska man ta emot utbytesstudenter så får man ju göra det bra! Brittany har nästan inte haft något alls att göra, klart det blir tråkigt då! Jag har frågat henne vad hon tycker är särskilt med Sverige, en sak är att vi är så blyga... Det är vi ju. Hon sa att i Sverige får man bara åka som utbytesstudent om man tar emot någon annan, vilket i princip blir att man tvingar någon att ta emot en annan männsika i sitt hem. Men i Canada är man mycket mer öppen och ingen behövs "tvingas" att ta emot någon, där är det lätt att hitta hem för utbytesstudenter att bo i. Jag hade inte velat komma som utbytesstudent till Sverige, haha. Det är ju svårt bara för en svenska att lära känna en annan svensk, tänk då att komma från ett annat land och försöka lära känna en svensk. Förresten hade jag velat åka till ett varmare ställe, hehe.
Nu måste jag gå och göra mig i ordning för ikväll!

bri

Brittany och Elin

Ett halvår från julafton

Idag är det den 24 juni. För exakt ett halvår sedan var det julafton. Är det någon som kan fatta det? Lika länge sedan som det var julafton, lika långt är det nu kvar till julafton 2008. Jag kommer vara pensionär innan jag hinner blinka om det fortsätter i den här takten. Jag kan helt enkelt inte få in det i min stackars hjärna. Alltså.. nej.. jag ger upp.

För en vecka sedan...

Ofta säger jag " Oh, för en vecka sedan gjorde jag detta!" och tänka tillbaka på vad jag gjorde för just exakt en vecka sedan. Detta är något Ellan brukar pika mig för "Åh, Jossan du ska alltid hålla på så!"
Jag vet inte varför jag gör så, tycker bara det är kul att jämföra eller nåt... Så för att dra det hela lite längre: Vad gjorde jag för ett år sedan? Jo,då var jag och Ellan i Stockholm. Vi skulle flyttstäda vår morbros lägenhet plus att vi skulle spendera några härliga shoppingdagar i Stockholm. Är det en stad jag vill bo i så är det Stockholm, jag älskar den staden! Det är så vackert och finns så mycket att se och göra. Jag och Ellan shopapde massa, var på vår första Allsång på Skansen (vi såg Måns!) och åt gott.Här är några bilder från vår vistelse förra året i huvudstaden:

sthlm
Glass på Hötorget


sthlm
Måns ;)

sthlm
Ellan posar vid Rosenbad, gäller att passa på när regeringen är borta...

sthlm
I tunnelbanan på väg till bion med en jättegod morotskaksmuffin . Mums!


Slappesöndag

Idag har varit en rikigt slapp dag. En dag då jag inte haft nåt inplanerat. Ingenting. Nada. När jag upptäckte det såg jag också hur länge se4dan jag haft en sån dag, vet inte hur länge ens. Alltid har det varit något som ska göras, fixas, jobba eller att man bestämt träff med någon, men idag var det inget sånt. Det var nog bra för mig att ha en sådan dag idag, det är ju ändå sommarlov (om jag nu fortfarande får kalla det sommarlov). Så idag har jag gjort ingenting och det är ju en kosnt i sig. Fast i och för sig, jag var och träande i förmidags men det var för att jag ville det själv. Så nu ska jag fortsätta att göra ingenting!

Kusin Ellen 18 år!

Igår var jag på släktkalas hos Ellen som fyllde 18 år. Vad alla blir stora :P ! Det var god middag, trevliga männiksor och god efterrätt, ett lcykat släktparty helt enkelt. Men gick därifrån ganska tidigt då, vi brukar alltid stanna längst, eftersom Ellen skulle gå på premiären av Sex and the City. Så jag, Ellan och hennes pojkvän Fredrik hyrde film och köpte godis. Det blev en rysare ( mina filmförslag blev nedröstade) som till på köpet var dålig... Som det kan gå.

18 år

Födelsedagsgrisen Ellen längst till höger. Till vänster jag och i mitten Hannah (www.hhni.blogg.se)

Midsommarafton

Midsommarafton firade jag i metropolen Bjuv tillsammans med några tjej och killkompisar. Vi hade lite knytkalas och grillade. Gott.... Sen tävlade vi i stad och land ( vi kom sist men det är egentligen omöjligt för vi sa flest saker, de andra måste räknat fel med sina poäng...) och bara satt och pratade och njöt av varandras sällskap (när man inte fick en fot i ansiktet, elelr nåt ännu värre, haha).

Nu är EM ett minne blott...

Kollade på matchen igår,med några kompisar och vi hade laddat rejält med ostbågar, chips och choklad. men inte hjälpte det, Sverige spelade en katastrofal match! Trodde de att de var på tebjudning eller? De rörde ju sig som om de hade cement i fötterna. Jag fattar inte vad som hänt eller hur de kunde vara så sega! Så nu är vi ute ur kampen om EM- trofén. Synd, synd.
Men när matchen var slut (äntligen slut på eländet!) så blev jag lite gladare, för då var det ju bara till att slå över på trean och se lite Sex and the City...

Kinamat

Igårkväll var jag, Erika och Brittany ute och åt på kinarestaurnag. Det var länge sen jag åt kinamat! Gott var det. Jag åt kyckling med grönsaker och cashewnötter (jag älskar nötter i mat!) med ris. och vad mcyket mat man fick sen... Men jag blir sån att om jag går på restaurnag så måste jag äta upp allt. Känner någon igen sig kanske?
Fast igår gick det faktiskt inte att äta upp allt, det var för mycket , men jag gjorde ett tappert försök (all kyckling och alla nötter var i alla fall slut :P). Sen gick vi till Mezo, lite efterrätt ville vi ju ha... Haha. Det blev kladdkaka för mig och Elin och glass för Erika och Brittany. Så där satt vi och mös och pratade men till sist var vi tvugna att gå, Erika skulle jobba tidigt dagen efter. En riktigt nice kväll :)

Un día con mi hermano

För dig som inte läst spanska betyder ovanstående : En dag med min lillebror. Det var vad jag hade igår, åtminstone första halvan av dagen. Jag och han var ensamma hemma och vi bestämde oss för att göra flädersaft. Så vi gick ut, tillsammans med vovven, och plockade blommor. 40 stycken för att vara exakt. Så vi gjorde saften (som nu ska stå i fyra dygn, längtar tills den är klar... :P) och sen åt vi lite lunch. Efter det läste vi Narnia, han vill helst läsa om så mycket strider som möjligt så han valde den sista av Narnia böckerna " Den sista striden". Passande eller vad sägs? Kan tilläggas att vi både längtar efter när nästa Narnia film kommer på bio :)

narnia

Disney brudklänningar

Designer Kirsty Kelly har ett sammarbete med Disney där hon gör brudklänningar inspirerade av disneyprinsessorna. Jag tycker det är en underbar idé! Var inne på hemsidan och tittade på klänningarna, min favorit blev Belles (Skönheten). passande eftersom hon även var min favorit när jag var liten. Vill du titta på klänningarna är det bara till att klicka här : http://www.disneybridal.com/fall2008/bridal/bridalindex.html?princess=belle
För vem vill inte gifta sig som en disneyprinsessa?...

blle

Min favorit

I Snövit och de sju dvärgarna är jag Trötter

Åtminstone idag (och sen i torsdes), Man släpper väl allt nu när det är sommarlov och sen blir det ju inte bättre av att jag jobbat så mycket denna vecka. Ögonen har bara velat falla ihop på mig de senaste dagarna.Har även märkt det på humöret, har känts som att jag ska börja gråta för ingenting flera gånger. Och så blir jag när jag är trött. Det ska bli skönt att inte jobba på ett par dagar nu fast synd för plånboken haha. Idag har jag varit i kyrkan, tittat när min lillebror spelade match och sen varit på Högans Fabriksutförsäjning med min faster där jag köpte glas (igen :). Jag sa det att när man kommer hem till min framtida lägenhet kommer man bara få saker att drickaför jag har varken tallrikar eller bestick, men däremot en massa glas och koppar...

Vem jag annars är när jag inte är Trötter? Hm... Skulle nog få bli Kloker. Eller Glader. Eller Blyger. Man har väl lite av varje dvärg i sig egentligen, tyvärr tittar ju även Butter fram ibland.

snövit

Oprah

I en tidning läste jag att Oprah i sin tv-show hade sagt : " I really love these litte swedish delights" om knäckebröd. Nästa dag hade knäckebrödsförsäljningen ökat med 50 %... Ganska otroligt om man säger så, tänk att en person kan ha så stort inflytande, då får man väga sina ord noggrant. Och att det var knäckrebröd just, lite extra kul, tycker en svenne-banan som jag.


knäckebröd


Jobba, jobba, jobba!

Inget sommarlov för mig inte, nej, nej. Här ska det jobbas och tjänas pengar. Inte för att jag är en pengagalning utan för att jag behöver pengar när jag ska flytta. Denna veckan har det blivit ganska mycket jobb men nästa vecka är lugnare, då är det bara en dags arbete. Så lite lov har jag ju faktiskt...
Det ska bli skänt att slippa jobba på några dagar för just nu är jag så trött! Sover ändå inte så lite men är ändå trött på dagarna, det är väl kanske för att man slappnar av nu när manslutat skolan och tagit studenten (dte är faktsikt krävande, haha). Så klockan 17.00 ska jag infinna mig på jobbet och får gå därifrån vid 24.00. Då har jag någon som väntar på mig här hemma. Vem? Ledtråd: Har fyra ben och madrass.


Juno

På kvällen mötte jag Erika på Bogarts där vi skulle hyra film. Vi valde den prsibelönta Juno. Sen gick vi till konsum där vi skulle handla mat, men vi var så hungriga att vi inte hade någpn fantasi att komma på nåt så det fick bli samma sak som vi gjorde sist (?) vi lagade mat tillsammans. Tagliatelle med soltorkade tomater och pestosås. Inget dåligt val det helelr ska jag få be att tala om.
När vi slog oss ner vid bordet kom Brittany. När vi ätit kokade vi massa the och satte igång filmen. Vi flyttade ner DVD-spelaren i källaren och jag hade lite problem med inkopplingen så Ellan fick hjälpa mig. Det vusade sig bara att jag inte tryckt in sladden ordentligt... Jag är inte teknikern i familjen om man säger så...

Filmen var jättebra! När vi sett den gick vi med Brittany hem eftersom den sista bussen gått så det blev en liten nattpromenad, väldigt mysigt och skönt!

juno

Handla med krympling

Igår var både jag och mina systrar med mamma på maxi då hon skulle handla mat till ett ridläger. Hon har näligen fått en hästtransport på foten och fått en spicka så just nu haltar hon fram. En hästtransport på foten av alla saker...
Så vi var ett helt gäng på Maxi igår som hjälpte mamma, vet dock inte om det hade gått snabbare om hon gjort det själv, haha.

Sex and the city

stac

Jag vill se Sex and the city! Följde inte serien när den gick eftersom jag inte hade trean då, sen var jag nog för liten att se på den då den började. Men sen har jag sett den på DVD och repriser och nu vill jag gärna gå och sen den på bio... Någon som vill följa med?

Vuxenshopping

Jag och mamma var på Väla idag för att byta lite grejer jag fått på studenten. Det var lite grejer från Cervera och ett bäddset från Hemtex.  Jag hade även fått jättefina glas från Indiska som jag köpte fler av. Plötsligt kommer vuxenlivet mycket närmre och blir mer verkligt. Här står jag på Cervera och tittar på porslin och köper glas på Indiska, hello liksom. När jag var på Indiska såg jag jättefina bestick (ja, ni förstår, jag börjar bli en av dem - en vuxen) och då slog det mig: Jag har inget att äta med. Eller att äta på. Hm...

Till hösten kommer jag att flytta hemifrån och då måste alla dessa saker vara köpta, men det ska faktiskt bli himla roligt. Jag längtar. Tur att jag fick ett presentkort på Ikea i studentpresent...

Från Indiska

Mina fina glas från Indiska. Jag har dem i mörkblå, ljusblå, gråsvart och lila.

Blue Water High

Nu har sommarlovsmorgon börjat igen, och därmed Blue Water High! Väntat på det sen förra sommaren, haha. Det var dte enda jag följde och nu har fortsättningen kommit, finally. Har ni tänkt på att i varje sommarlovsmorgon har man ett ungdomsprogram från Australien? Undrar varför, fast de gör ju väldigt bra serier (kan vara det). Har du inte kollat på det så är det klockan kvart i tio på morgonen, fast jag vet inte om det är imorgon, tror nästan bara att dte är på måndagar, tisdagar och onsdagar. Check it out - man blir aldrig för stor för sommarlovsmorgon!

Sommarlovsmorron

Det gamla gänget i Blue Water High

Skolavslutning

Imorse var jag på skolavslutning för mina småsyskon, Mikaela och Jonathan. Vad fint de sjunger :) En liten tjej uppträdde med att spela tvärflöjt och då tänkte jag tillbaka på den tid när jag själv spelade flöjt och ibland spelade på skolavslutningar, det var tider det ;) Man blir lite nostalgisk när man går på skolavslutningar... Och nu har man gått ut gymnasiet också, vad tiden går fort (låter som en gammal tant när jag säger det, men whatever - det hade en tant definitivt inte sagt).

Elin idag

Idag har jag haft en trevlig dag tillsammans med Elin. Vi gick en lång runda och pratade om studenten. En liten utvärdering om en av de största dagarna i våra liv. Ja, det får man väl säga? Sen tittade vi på bilder därifrån, man kan helt enkelt inte få nog av det... haha. Men nu är det dags för mig att gå iväg och jobba. Money waits.

Kusin falaffel

bröllopsdag
Ellen, jag och Ellan på Gotland i somras


Dagen har till största delen spenderats tillsammans med kusin Ellen och en liten del av den med syster Ellan. Efter att jag ätit frukost ringer Ellen och undrar om jag vill hitta på något. Vi bestämmer oss för att åka ner till stranden men där var vi bara i en timme för det blåste så mycket. Så vi gick hem till mig och skulle göra nåt att äta och så kom vi in på samtalsämnet frizon (festivalen vi var på förra året) och pratade om vad som varit den bästa maten. Tacosen och falaffeln enades vi snabbt om. Därför bestämde vi oss för att göra falaffel! Hittade ett recept på internet och sen var det bara att sätta igång. Det hela var lätt och inga svåra ingridienser, perfekt. resultatet blev också bra, men vi hade nog lite väl mycket chilipulver. Ellan körde (som vanligt) på ett säkert kort och gjorde snabbmakaroner. Men det blir nog falaffel (med tzatsiki och pasta) fler gånger!

Restaurang

Har nyss kommit hem från ett restaurangbesök tillsammans med min cellgrupp. Det var Elin som fyllde år i torsdags (samma dag som studenten!) och som present fick hon ett restaurangbesök. Vi var på Pub Ro i Norra hamnen och åt. Jag tog grillat lamm med potatisgratäng och glass till efterrätt. Det var mycket gott, men dyrt... :P Inte något man gör varje dag precis, men väldigt trevligt!


STUDENTEN!

Massa blommor och gosedjurFixa till mössanIn the car

Nu är det gjort jag har tagit studenten - hurra vad jag är bra! Dagens var helt underbar, jag vill göra det igen!!! Vad avundsjuk jag kommer att vara på alla studenter nästa år, kanske jag kan låtsa vara student igen?

Dagen började tidigt, jag vaknade klockan sex eftersom jag skulle bli hämtad halv sju av Erika då vi skulle vara på champagnefrukost runt sju hos en i klassen. Efter någon timme gick vi därifrån till skolan och vi sjöng och skrek hela vägen. Väl framme satte vi oss i aulan, som inte var så tyst kan jag säga, alla treor sjöng och förde oväsen, stackars de som uppträdde. Sen satt vi och skrev i varandras mössor också.
Efter det var vi ett tag i klassrummen och fick cider och betyg (bra kämpat, Jossan :) Däefter fotades vi och sen var det dags för lunch för allra sista gången i matsalen, lite sorgligt... Men maten var jättegod, nypotatis och kallrökt lax, den nästan smälte i munnen. Sen glass till efterrätt. Vissa var lite påverkade och tappar ett helt fat med lax, jaja... Det är ju ändå studenten. Men stackars fisken som dog och inte ens blev uppäten...
När maten var uppäten gick vi tillbaka till aulan där alla treor uppträdde och sen var det dags för utspring. Först ut var NV3A och sen NV3C och NV3D. Därefter SoS3A och sen var det dags för vår klass: Sp3B! Detta var nog den mest panikfyllda situationen på hela dagen, alla skrek och var helt uppsluppna, nu var det dags! Vi rusade nerför trapporna och mötte ett hav av männsikor, tur att jag visste ungefär var familjen skulle stå, annars hade jag aldrig hittat. När man blivit kramad och grattad var det dags att träffa kompisarna och gå mot Kärnan. Vi var bland de sista att gå nerför Kärnantrapporna, men det gjorde inget för det var så kul! Sen skulle vi ju gå de sju traditinella varven runt Magnus Stenbocksstatyn. I början var vi måmga som gick runt den men i slutet var det bara jag och Elin, så vi sprang de sista varven, haha. Sen träffade jag pappa som visade mig bilen jag skulle åka i. Kul att åka cabbe, ska skaffa mig en sån en dag...

När jag åkt ett tag i stan körde vi hem där vi skulle ha Öppet Hus. Det kom jättemycket folk, minst 60 och allt var så kul! Under kvällens gång försvann min röst mer och mer och till slut kunde jag bara kraxa fram orden... Skrikit för mycket kanske? Sen var det dags att gå ut, v hade först sagt tio, halv elva men vi hade så trevligt hemma att vi inmte hämtade Elin förrän kvart i tolv. Och sen var vi dancing queens hela natten! Vi var på Le Cardinal, Swea, Tempel och The Tivoli. Roligast var Le Cardinal och Swea. Tivoli var ovanligt tråkigt och Temel hade inte så kul musik. Men åh, vad roligt vi hade! Man ville aldrig att det skulle ta slut... Men det gjorde det och klockan fem åkte vi hem till våra sängar som väntade.
Blir det repris nästa år?

Lilla jag

Imorgon smäller det!

Imorgon gäller det, då har jag gått färdigt min tid i skolan och jag blir friii! Min farbror frågade mig idag om jag var nervös inför imrogon och då sa jag nej, för det känns så overkligt så jag fattar inte att det är min tur. Och det är sant, jag kan verkligen inte förstå att jag tar studenten imorgon! HELT GALET!

Men fy vad kul det ska bli....

image71

Förberdelser

Hela dagen har jag lagat mat, städat, fejat och donat inför imorgon, för vad händer då? Jo, jag tar studenten!
Så nu är här skinande rent (eh...?) och gästerna kan komma, fast de får gärna dröja till imorgon efter 17. Det vi ska ha imorgon är:

- Fläskfilé´
- Ingefärsglaserad kyckling
- Pastasallad
- Tabbouleh
- Tzatsiki
- Bearnaisås
- Toscanskt bröd med soltorkade tomater
- Baguetter
- Focaccia
- Chokladkaka
- Kolakaka
- Marängglasstårta med hallon och jordgubbar

Allt är hemlagat och ska bli sjukt gott, om man får säga det själv ;)


Kulturkampen och iste

Det enda vi hade i skolan idag var en tävling mellan vår klass och en annan (fast bara tre från den klassen dök upp...), tävlingen hade namnet kulturkampen. Vilket är väldigt passande med tanke på att jag gått i en kulturklass i tre år.
Tävlingen gick ut på att vi fick alla epoker och kategorier, tex arkitektur, mode, konst, och sen olika händelser och bilder att placera ut. Fattar du? Till exempel var en kateogori litteratur och så fick vi en boks namn att placera ut under rätt epok, att vi exempelvis lade boken "Madame Bovary" under romantiken. I alla fall, det var ett kul spel och vi vann ( att de bara var tre spelar ingen roll...) ! Fattas bara.

Efter Kulturkampen gick jag och Elin ner på stan eftersom hon skulle köpa biljett till The Tivoli tills på torsdag. Sen gick vi och tittade i affärerna och sprutade på oss lite (?) parfym, Sen gick vi ner till gröningen där jag satt och drack iste från espresso House. Rekommenderas. Fast vi hade tyvärr inga bikinis med oss, det skulle vi haft för det var varmt! Bikini åkte istället på när jag kom hem och satte mig ute och läste i en tidning ett tag. Skönt att bara vila, mitt halsont har inte släppt än! Så det blir ingen utekväll för mig idag inte, jag är hellre frisk på studenten!

Nedräkningen har börjat!

Fatta, nu är det sista veckan jag går i skolan!!!!! AHGH! Unbelivieble! På torsdag tar jag studenten. Fett nice, haha. Fast nu börjar vemodet komma, ingen mer skola...? Aldrig mer lektion då man fortfarande mer eller mindre frtfarande räknas som barn? Nästa gång jag pluggar blir ju på univeristet. Scary.
Om jag velat hade jag ju kunnat isolera mig på mitt rum efter studenten, om jag velat alltså, det finns ju iget som säger att jag ska gå till skolan eller du måste göra det och det, nej, nu är det upp till mig att välja. Och det har jag ju gjort (annars hade den klassiska studentångetsen varit över varenda fiber i min kropp).
Till sommaren är det jobb på Maccedonkan och semester på Gotland. Därefter ska jag (Ih!) flytta till Uppsala för att gå bibelskola och efter ett år där är mina planer, just nu i alla fall, att åka ett år som aupair. Så jag har det ganska planerat redan faktsikt, skönt tycker jag. Under denna tid kan jag ju komma på vad jag ska bli när jag är stor.... Förslag?

Tröööött

Har nyss vaknat och är redan trött och ovanpå detta vaknade jag även upp med halsont... Blä. Jag jobbade hela helgen, eller i alla fall 10-19 lördag och söndag. Snacka om att det är varmt att stå i ett McDonalds kök då! Jag vet inte hur många liter vatten jag druckit alltså.
 I lördes när jag kom hem blev jag hämtad av Sandra som var inne i stan och lämnat sin bror och tog med mig ut till hennes. Hann  precis ta en snabbdusch och klä på mig innan hon kom. Så lördags kvällen blev trevlig tillsammans med Sandra ( som är hemma från Uppsala där hon läser till projektledare), Celie, Bettan och Dany. Igårkväll var jag hemma och det blev mys con la familia. Nice bajs.


RSS 2.0