Semester

Nu har jag semester! Igår jobbade jag min sista dag. I like, hehe. Men då var jag trött och dagen gick jättesakta... Så nu har jag tre veckors ledighet att se framemot och de veckorna kommer jag att tillbringa på Gotland i vår stuga. Jag längtar dit! Vi kommer att bli ganska många där, min familj som är sex personer (fast ena systern kommer inte förrän senare), mina kusiner som också är sex stycken, plus den enes sambo, min farmor och farfar och andra faster. You do the math. Trångt minst sagt, men det ska nog gå bra :) Så nu blir det inte fler inlägg på ett tag! Ha en underbar sommar!
Kramar från mig

gotland

Gotland

Bye bye, Brittany!

Idag har jag träffat Brittany för sista gången, hon åker nämligen hem till Canada imorgon. Tänk vad ett år gått fort! Hjälp. Det var lite vemodigt men samtidgt känns det inte som på riktigt. Det händer så många stora grjer i livet nu att man inte rikigt tar in allt. Att ta studenten, leta lägenhet, flytta hemifrån och bo ensam... Man har lämnat sin klass och vet aldrig om man kommer att se dem igen. Ganska konstigt.
Och nu så åker även Brittany. Jag frågade henne om hon ångrade att hon åkt som utbytesstudent men nej, det hade hon inte. Tur det! Annars hade det ju varit lite jobbigt...
Tack för detta året Brittany och när jag kommer och hälsar på dig i Canada så ska jag smaka poutin!

britt
Brittany och jag tog vår sista fika på Espresso House

Härlig utflykt (men också lite jobbig)

Igår var jag som skrivet på Nimis för första gången tillsammans med Ellen och Cajsa. För dig som inte vet vad Nimis är för något så är det en man som började bygga, ja.. vad ska man kalla det... torn kanske, på ett naturreservat utanför Höganäs. Nu har han hållt på i 28 år och det bara växer och växer. Jag, ja, Ellen och Cajsa också, blev helt fascinerade av detta. Det var helt makalöst! Jag fattar inte att en enda person har kunnat bygga allt detta, det är verkligen häftigt.
Men det var nära att vi aldrig fick se allt detta, vi hittade nämligen inte dit... Hehe. Men efter ett litet tag så hittade vi några människor att fråga och de visade oss vägen. Lite krångligt att komma dit, men det ligger trots allt i ett naturreservat. När man kommer dit böjar man att gå nedför en "trappa" och sen kan man klättra i tornen och bara stå och titta. Men vi klättrade mest ;) Sen hade vi med oss lite matsäck som vi åt. Alltså, på alla utflykter är det nästan alltid matsäcken jag längtar efter mest, är det någon mer än jag som gör det? Haha. När vi skulle hem var det en lång, lång brant backe vi skulle uppför. Puh, alltså, det var jobbigt...
Då vi kommit uppför backen tog vi en annan väg som vi trodde skulle gå snabbare, men då hittade vi inte bilen... Så typiskt alltså. Som tur var så hittade vi ju bilen och när vi gjorde det var det några människor från Holland som frågade vad det var man kunde se där. Jag bara " A treebuilding". Märks att jag inte haft engelska på ett år... men de fattade i alla fall, tror jag :P


nimis 2
En del av Nimis, på snedden ;)

nims8
Ellen och jag
 


Utflykt till Nimis

Idag ska jag, Ellen och Cajsa åka på utflykt till Nimis där vi ska klättra. Jag har aldrig varit där tidigare så det ska bli spännande. Men först ska vi ju bara hitta dit... Har hört att det kan vara lite svårt eftersom det inte finns skyltat och så. Mamma försäkte förklara för mig så nu har jag i alla fall ett hum om vägen. Vi får se hur långt vi kommer ;)

Morden i Midsummer

Snart är det dags för Morden i Midsummer! Jag älskar det programmet. Började titta på det med mina föräldrar när jag var yngre och sen dess har jag varit fast, det är den stående sommarklassikern hemma hos oss. Allsång på Skansen kan jag missa men inte Morden i Midsummer. Icke sa nicke.
Och så är det ju den där spöklika musiken i början dodododododo...dodoodododooo..... Ungefär så.


i midsummer


Jag tycker att det är väldigt skönt att vara ute och gå. Man kommer ut, får frisk luft och samtidigt motion, perfekt! Man kan göra det när man vill på dagen ,man behöver inte passa någon tid utan göra det när man känner för det. Det är den ultimata träningsformen egentligen. Ja, och så är det ju gratis, inte helt fel heller.
Jag brukar lyssna på en ljudbok när jag tar mina promenader det är jättebra fördå blir promenaden roligare. Så detta blir dagens tips: Ta en promenad och vill du ha lite underhållning under tiden så lyssna på en ljudbok!

gåankor

Gör som ankorna - ta en promenad!

Teknikbajs

Jag måste lära mig att bli mer teknisk. Igår skulle jag se en film tillsammans med min faster, filmen var en vi hyrt innan men då hade ljudet inte funkat så nu gjorde vi ett nytt försök. Så där satt vi med pizzan som väntade på att fylla våra magar och så funkar inte ljudet nu heller! Det var som ett ont skämt. Så vi fick åka och byta film ännu en gång och vi väntade med spänning för att se om ljudet fungerade. Och nej, det gjorde det inte. Kan man ha mer otur? Vad som är ännu konstigare är att ljudet fungerar när man ser menyn men inte när filmen sätts igång. Jag visste även att det int var dvdspelaren som det var fel på eftersom jag har kunnat se andra filmer där. Men alltså... ja, det var bara att skratta åt det hela. Till sist satte vi på en annan film som vi hade hemma men vid det laget var pizzan aningens kall och aningens hård. Men vet ni vad? Pizzaknäcke kan vara den nya grejen.

Horunge

Inte en så vacker rubrik men jag är bara tvungen att berätta historien bakom rubriken. Egentligen är historien inte så rolig, var trött när det hände men jag berättar i alla fall.
Klockan var halv tre (på natten, därav tröttheten) och jag var på jobbet. En ny kille skulle gå av sitt pass och kom bak till oss i köket. Det första han säger, med en mycket saklig och neutral röst, är : " Jag blev kallad horunge av en där framme". Till saken hör att han är en väldigt snäll och oerhört artig kille och jag kan knappt tänka mig honom döda en fluga.
Han hade bett en kund som trängt sig att ställa sig i kön och då kallade personen honom horunge! Väldigt hemskt egentligen men halv tre på natten var det jättekul (tyckte jag ). Jag höll på att skratta ihjäl mig men det kunde jag ju inte göra, stackaren. Men varje gång jag tänker på det så skrattar jag.

Glamour

Min favorittidning Glamour hade "Stiletto run tävling" i Malmö när jag och Elin var där i torsdags plus massa annat. Var med i en tävling att vinna.. ja, vad var det nu? Haha, jag har glömt... Skulle i alla fall rösta på det omslag jag tyckte var bäst :) Sen kunde man göra sin egen omslagsbild, där man själv var med på bilden men det tackade jag och Elin nej till, vi var för fega. Missade också själva stiletto run tävlingen, hehe, synd, hade varit kul att se massa tjejer springa i stilettklackar!

d

Tjobidouap

Tjobidouap på dig du. Hoppas du haft en härlig söndag! Själv har jag inte gjort så mycket, sov till halv ett idag (jobbade ju till fyra) så jag har inte hunnit med/ orkat så mycket. Det gick bra att jobba igår, laddade med en kaffekopp innan jag åkte plus att jag tog en caffe latte när jag jobbade. Blev nog lite speedad för när jag körde hem vid fyra var jag knappt trött... Sen blir man ju så uppe i varv också när man jobbar. Så när jag kom hem duschade jag och så åt jag en banan och drack varm mjölk (har hört att båda desa ska vara rogivande innan man somnar och jag tror faktiskt att det stämmer) och sen somnade jag. Och nu är jag ledig fram tills fredag, om de inte ringer in mig förstås, det vet man ju aldrig. Jag både vill och inte vill att de ska ringa in mig, vil för att jag behöver pengarna och inte för att ja... man är lat ;)

Tröttisch

Yo, mannen, jag är tröttisch... yeah,yeah. Eller nåt. Ja, du märker. Lite sömn för min del hade inte varit fel. men icke sa nicke, idag kommer jag inte somna förrän tidigast halv fem. Detta för att jag jobbar! Wiho. Buhu... Jobbade igår också och det är därför jag är aningens trött idag. Men igår var det "bra" till två, idag slutar jag inte förrän klockan fyra. Och igår fick jag aldrig min andrarast, hm. Så hade rast åtta till halv nio och sen jobbade jag i ett sträck till klockan två. Så var lte hungrig när jag kom hem... Til på köpet har jag ett fult lila brännmärke på handen, skulle ta ett big mac bröd som fastnat, istället så brände jag mig, aj. Ska gå och försöka vila lite innan jag börjar nu! Ha en bra lördagkväll!

Baby Spears

jamile lynn
Naw, här är Jamie Lynn Spears lilla bebis. Grattis till dig säger jag!


Boktoppen

Efter att i ett år dokumenterat alla böcker jag läst och gett dem poäng har jag nu gjort en topplista. Fast egentligen skulle jag nästan vilja sätta alla böckerna på samma plats, men jag tvingade mig själv att placera dem på första, andra och tredje plats. Böckerna jag valde, valde jag av den anledningen att det var dessa som fick mig att vilja fortsätta läsa och läsa och knappt lägga mig ifrån mig boken. Det är kanske inte de mest kompicerade och "fina" böcker jag valt men jag har valt utifrån mitt hjärta och de som fick mig att skratta (för mig ger skrattet mycket höga poäng) så därför blev listan så här:

1. "Är det någon där?" och "Sista chansen" av Marian Keyes
2. "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda, "Hemma hos Martina" och "Martinakoden" av Martina Haag
3. "Systrar i jeans 3:an + 4:an" av Ann Brashares


Så vill du läsa något underhållande i sommar kan jag rekommendera någon av dessa böcker!
Vill du ha fler boktips så kan du titta här: http://www.veckorevyn.com/mode/ebbas-blogg/2008/07/04/10-bokmaste-i-sommar/index.xml


Heldag i Malmö

Idag har jag haft en väldigt mysig och rolig dag tilsammans med Elin i Malmö. Vi tog tåget dit på förmiddagen och började vår vandring mot stan. Första affären vi gick in i var en inredningsaffär där Elin genast hittade lite grejer hon behövde/ ville ha och jag gick och tittade på bestick och tallrikar. kan ju behöva det när jag flyttar om jag inte vill äta med händerna direkt från kastrullerna (som jag inte heller har).
Efter ett litet tag hamnade vi på Indiska där jag letade efter en blommig kjol jag sett på Väla men inte orkat prova när jag var där men nu hade orken till att prova. Då visade sig att knapparna på kjolen lätt gick av och att den därför var på halva priset. Perfekt, det är ju bara att sy lite! Så den köpte jag.
När vi var inne på Åhléns drog jag med Elin in på parfymavdelningen, åh - jag älskar parfymer. När vi var i Dublin provade jag för första gången Vera Wangs parfym Princess och det gjorde jag nu också, den luktar jättegott! Skulle gärna vilja ha den... Mmm. När vi några timmar senare stod i Systrarna Grönes affär och jag luktade  på deras teer sa Elin: " Du luktar på allt som går att lukta på!" Ja, det gör jag, jag vet inte varför, men jag älskar att lukta på parfymer, ljus, teer... Under dagen tog vi en välbehövlig matpaus på Espresso House då jag tog en liten caffe latte och en macka med chévre och fikonmarmelad.
På morgonen när jag väntat på Elin hade jag gått igenom mina kort i plänboken och hittat ett presentkort på H&M jag inte visste att jag hade så där hittade jag en jättefin klänning på rea som jag köpte. Vilken trevlig överraskning det var!
Efter många timmars gående och tittande åkte vi hem till vår kära hemstad där regnet väntade (oh, härliga svenska sommar!).
När jag kom hem var jag hungrig så då gjorde jag underbart goda scones! Receptet hittade jag ur min nya bok av Leila. Kunde ätit tio scones, så goda! Muuuuums muuums. Perfekt avslutning på en underbar dag.

wang
Underbar doft! När Elin luktade på den sa hon : " Den luktar som du, Jossan!"

Myskväll

Bara tio minuter efter att jag vaknade igår ringde jobbet mig och frågade om jag kunde hoppa in och jobba extra. Ja, sa jag och tänkte på att pengar är bra att ha. De ville att jag skulle jobba till klockan sex men jag satt jag bara kunde till fem eftersom kompisar skulle komma hem till mig på kvällen.
Så jag jobbade och sen åkte jag hem och duschade och plockade undan lite och sen anlände allt folk och vi började laga taco. Gott blev det och jag fick testa en ny grej som jag inte brukar ha i tacos: banan. Faktiskt ganska gott.
Efter att vi ätit blev vi sötsugna och gick och handlade lite gott. Jag delade en paj med några andra, den där nya pajen som man bara häller i en form och sätter in i ugnen. God men knappast godare än vanlig ( i alla fall mammas recept!). Till det så såg vi "Morgan Pålsson - Världsreporter", jag tyckte den var riktigt rolig, särsklit när han gör självmordsbomben... Alltså, han är helt sjuk i huvudet...


mp

Morgan, Muhammed och Robert


Today Väla and pie

Idag har jag och syrran varit på Väla. Jag inhandlade dock inget eftersom jag försöker spara tills när jag flyttar (allt handlar om flytten nu!). Sen vill jag kunna shoppa på Gotland i sommar och när jag och Elin åker till Malmö på torsdag. Jag nästan längtar efter att köpa nya kläder, haha. Ikväll har jag gjort köttfärspaj till mig, Ellan och även Fredrik som kom nu ikväll. Det blir Allsång på Skansen (första gången i år för mig) och mitt favoritprogram Morden i Midsummer!

Litta film och litta kaka

Igår var jag på cellgrupp och alla var där, vilket var ett tag sen. Vi hade en bra och mysig kväll men som vanligt går tiden alldeles för fort när man är där. Vi har så mycket att prata om!
När jag cyklade hem på kvällen så stod Ellen där med sin cykel, hon hade nyss kommit. Det konstiga är att vi cyklat från nästan exakt samma ställe fast vi tagit två olika vägar nästan samtidigt. Lite lustigt. När vi kom in satt Ellan och Hannah och tittade på "Kalle och chokladfabriken" och de hade lånat min receptbok (Leila bakar) och gjort cupcakes, fast de blev inte riktigt som på bilden... Men blir det någonsin det? Jag tyckte i alla fall dem var goda, om än lite sockriga. Ni som var där vet :) Så där satt vi och tittade på film och mumsade (låter väl mysigt?) på muffins. Hade aldrig sett den filmen innan heller men jag tcykte den bra, Johnny Depp spelar så bra!

cupcakes
Cupcaken (kan man säga så?) som Ellan och Hannah försökte göra. Deras resultat blev... lite plattare ;)

Sparkcykel halv tolv på natten är helt normalt

Eller? Detta var i alla fall vad jag och min kära syster ägnade oss åt igår vid denna tiden. Saken var nämligen den att vi skulle lämna några grejer til min morbror som skulle åka iväg tidigt imorse och eftersom vi inte ville gå upp tidigt (vilket jag gjorde ändå men det är en annan historia) så åkte vi väg mitt i natten. Eller, Ellan åkte sparkcykel och jag sprang bredvid (de bor bara fem minuter bort). På vägen passerade vi en busshållsplats och på den sitter givetvis några killar... Vi börjar gapskratta (de också) , jag springer och Ellan åker på sparkcykel. Ellan sa att hon trodde att det var några från hennes klass och jag bara: Jag har tagit av mig mina linser så jag ser knappt inget...
På vägen tillbaka tänkte vi ta ett annat håll men vi hade sett att bussen kört förbi så då tänkte vi att de åkt iväg så då tog vi samma håll igen. Men givetvis så satt de kvar på busshållsplatsen och jag tänker svänga in på en annan väg men Ellan fortsatte framåt så då tönkte jag att jag tar samma väg som henne men jag hamnade ju efter henne plus att mina skor klampade jättehögt... Som det kan gå... Kul var det i alla fall.

Jag har fått jobb!

Jag har fått jobb i Uppsala :D! I och för sig på en annan McDonalds där, men ändå, yes! Jag har försökt få tag i personalansvarige där i ett par veckor men alltid lyckats ringa när han inte är där elelr inte kan svara. Så i lördes när jag jobbade (på min McDonalds här) bad jag min personalansvarige att skicka ett mejl till McDonalds i Uppsala där de krev att dekunde rekommendera mig och på söndagen skickade jag ett eget mejl till dem. På måndagen så ringde jag dem och fick äntligen tag på den presonalansvarige de har och han sa att han läst mitt mejl och att jag fick jobbet! Wiho! Känns bra att ha ett jobb när jag flyttar dit, annars blir det svårt att betala hyran...

Han undrade omd et fanns någon möjlighet att träffa mig innan och jag sa att jag kommer upp till Uppsala den 27-29 juli, ska på en konferens där då, och då bad han mig ringa när det datumet närmade sig och så ska vi bestämma en tid att träffas. Spännande :)


Konfirmation

Igår var jag på konfirmation för min kusin Nelly. Gudtjänsten hölls I Gustaf Adolfs kyrka och det var mycket fint. Efteråt åkte vi hem till dem för att äta god mat och fira, eller vad man nu säger att man gör när man "tar" konfirmationen. Och vilket väder det var igår! Så varmt! Vi nästan slogs om att få sitta i skuggan. Tyvärr fick jag gå innan allt var slut (och precis när efterrätten kom :P) eftersom jag skulle jobba. Det var ju inte alls sugen på då kan jag säga... Men jag kan ju inte bara strunta i att gå till jobbet så jag fick pallra mig iväg på min cykel. Trots att jag druckit mycket hos dem fick jag huvudvärk när jag cyklade. Svett, svett säger jag bara...

På jobbet var det en ny kille där, trevligt med nya :) Faktum är att igår var det bara killar i köket (ja och så jag då... haha) förutom sista halvtimmen då en annan tjej också kom, men det är lite ovanligt. Helt ensam tjej brukar jag inte vara. men det gick bra, förutom att jag var lite snurrig, haha. Jag skyller på värmen...

Bada

Eftersom det var underbart väder idag igen (och så får det gärna fortsätta!!!) var jag och Elin på stranden idag. Det blev både sol och bad. Elin var först i att doppa sig, jag var lite segare... Jag har, ve och fasa, blivit en badkruka på äldre dar (låetr som att jag är pensionär, men jag lovar - jag är bara 19) ! Men det var väntat, för hur många vuxna slänger sig i vattnet egentligen? Jag kanske ska ta detta som ett tecken på vuxenhet, kan till och med kalla det vuxenpoäng, haha.

Carrie Bradshaws bröllopsklänning i Sthlm

Läste nyss att Carrie Bradshaws bröllopsklänning nu visas i Stockholm, så alla inbitna Sex and the city fans får åka dit och se den på rikigt! Den sitter på en provdocka i NK's skyltfönster. Vilken hajp det är kring den filmen alltså... Helt otroligt. Måste bara säga att när Carrie provade alla brudklänningarna i filmen var en av favoritscenerna, jag älskar bröllop! Ska planera mitt eget ett år i förväg.

klänning

Carrie Bradshaws brudklänning av Vivienne Westwood

Vill du vara en kändis?

När jag var liten ville jag bli kändis, elelr kanske inte kändis i den bemärkelsen men på drömyrke brukade jag (som säkert många andra) skriva popstjärna eller skådespelerska. Idag är inte detta mina drömyrken dock (vilket är det egentligen?). Och titta bara här på Jennifer Lopez och Marc Anthony. De är på semester i Milano, men vilken semester... Lite folk som förföljer dem bara...

ok

Fördjupade studier i katastroffysik

Nu har jag läst ut "Fördjupade studier i katastroffysik" av Marisha Pessl. Jag hade velat läsa den ett tag och så en dag sprang jag in i den på bibblan så då tog jag den. Det är en väldigt maffig bok och ganska så annorlunda, bra eller dålig då? Ja... här är jag så fruktansvärt kluven. Början var aningens seg men efter typ halva boken var man helt fast och när jag kom till den sista delen kunde jag inte lägga den ifrån mig. So far so good. Men, och detta är ett stort men, jag tyckte inte slutet var tillfredsställande, det fanns fortfarande lösa trådar (om inte jag är helt korkad och inte fattade helt enkelt). S det drog ner bokens helthetspoäng ganska så mcyket,det förstörde ju allt, jag vill ju veta. Så har någon läst den och kan förklarar slutet för mig så kan du få göra det... Men, det var en så bra bok fram tills dess...

pessl

Att bara njuta...

Idag har jag försökt att bara njuta av dagen och det fantastiska vädret. med försökt menar jag att jag inte försökt att tänka på allt som måste ordnas och fixas, tänka på jobb eller hur det ska bli när jag flyttar till hösten. Bara njuta av dagen, av stunden. För jag är rikigt kass på det. Men sen är dte ju också en kulturell grej i Sverige att man hela tiden ska ha npgot att göra, en fulltecknad kalender är något fint. Varför kan man inte bara njuta av ledigehetn och bara göra det som faller en in, om det är att sitta ute och läsa en hel dag eller åka till en skog så kan man väl få göra det utan att ha dåligt samvete eller nåt? Någon som håller med?

Nu har jag sett den!

Igår var jag ju och såg Sex and the City. Den var jättebra! Tyckte att de lyckats med handlingen av filmen, det hände grejer som inte var för klyschiga men så blev saker och ting ändå som man ville till slut... Ja, man får se den för at fatta, jag vill ju inte avslöja för någon som inte sett den än. Och så mycket kläder, helt otroligt! Bara de första minutrarna av filmen hade Carrie haft ett par klädbyten. Alltså, vilken reklam för designers, för att inte tala om brudklänningen från Vivienne Westwood, vad har hon betalt för att ha med sin klänning så pass mcyket i den filmen? Jag vet inte om jag vill veta svaret... Jag grät inte under filmen men det gjorde däremot Erika och Elin A. som jag såg den med, däremot skrattade jag högt några gånger och det är ett bra betyg till filmen. Så har du inte sett den, se den!

Gjorde förresten nyss ett test om vem i SATC jag var, svaret blev 60 % Charlotte (kunde gissa det...), 30 % Miranda, 10 % Carrie och 0% Samatha (tack!).

a
"I curse the day you were born!" Ni som sett den fattar... :)

Beach 2008

Så var det dags för beach 2008, äntligen! Det var på tiden att solen kom och värmde våra frusna kroppar. Jag och Ellen var på stranden idag. Kom ganska tidigt så det var inte så mycket folk, skönt med lugnet -åtminstone för ett tag. Men det är ju roligt att titta på alla männsikor också :) Så vi låg där och pratade, läste och lyssnade på musik. Det var ganska så varmt så vi la våra teöjor över huvudet, tur det , för mitt ansikte har ändå blivit ganska så rött...
Sen gick vi hem och åt och stack sen ner på stan - jag köpte bikini :D Jag är jätteglad. Den inhandlades på Stadium och är väldigt färgglad med ( as usual) blommigt mönster. Perfekt!

bikini


Bio!

Ikväll ska jag gå och se Sex and the city tillsammans med några kompisar, det har äntligen blivit dags att se hur det hela ska sluta...! Spännande. fast lite synd att ta slut på det hela också... men så inbitet fan är jag nog inte, jag tcyker att det r kul och så men struntar inte i att se den bara för att det är över då.
Innan vi går på bion ska vi käka på kära Mezo. Mums filibabba, magen kurrar redan :)

Jordgubbsplockning

Imorse när jag satt och åt frukost sa mamma åt mig att skynda mig så att vi kunde komma iväg och plocka jordgubbar. Så jag skyndade mig lite, elelr såsade inte så mycket som jag brukar göra i alla fall. Sen fick jag stå och vänta på småsyskonen som också skulle med och sen bestämdes det att även min käre far skulle med. Så först var vi och lämnade di smau hos kompisar och sen åkte vi och tittade på ett hästsläp 8det var däför pappa var med). fast jag tittade inte så mycket, jag satt och läste i en bok jag hade med mig. Hästsläpstittning för mig på en rolighetsskala från 1-5 ligger på en sisådär 0,5.
Sen hann inte pappa med att plocka jordgubbar så då släppte vi av honom hemma där vi också åt lite mackor och sen skulle vi åka! Trodde jag. men nej, då kom mamma och min andra syster på att de behövde några grejer till ridningen imorgon så då fick jag följa med till superroliga Hööks (hästaffär för dig som inte vet). Efter det åkte vi faktiskt och plockade jordgubbar och en och annan gubbe slank ner under plockningen...

RSS 2.0