Hemma och godnatt

Nyss hemkommen från mitt valborgsfirande. Till skillnad från de flesta andra, en dag som denna, är jag inte berusad på minsta vis. Förutom av livet självt i så fall. Bara så ni vet.
hade ett trevligt firande av sommarens (för det är väl sommarens?) ankomst hemma hos Oliva. Årets första grillning och rabarberpaj, kan det bli mycket bättre?
Vi spelade ett jätteroligt spel som hette "Med andra ord", har för mig att så var namnet, man skulel förklara ett ord utan att säga just det ordet och om de andra lagen kom på ordet skulle de pipa med en pipgrej... Svårt att förklara men det blev en hel del skratt i alla fall :)
Nu är jag tröööt. Natti natti!


 image44
Jag grillade kyckling, dock inte denna

Sköna maj välkommen...

Nu stämmer vi upp i sång! Sköna maj välkommen till vår byggd igen... La,la... Och så fortsätter den. Vad april gått snabbt! Man blir ju helt rädd. Vart tog den vägen? Imorgon är det maj och sen juni och studenten! Tjoho!
Fast läskigt också, men mest underbaaaart!

Firandet ikväll sker hemma hos Olivia tillsammans med bland annat Erika och Elin. Sen vet jag inte så mycket mer, förutom att jag ska ha med mig något att grilla. Kommer säkert att bli trevligt! Have a nice valborg!

image43
 Känner mig hundvänlig, haft två hundbilder två dagar i rad. Har ingen aning om vad detta är för hund men den var söt :D

Kolla detta...

Nu hittade jag sidan, så om du vill se mig i HD kan du klicka här: http://hd.se/slaktforskning/

...Och hur var helgen då?

Jo, tack den var bra! Vill du veta vad jag hade för mig? Allright, I will tell you. Slå er ner så ska tant Jossan berätta en saga för er...

Det var en gång en flicka som hette Josefine och som var ute och gick i skogen och där träffade hon sin drömprins. Detta var på fredagen. På lördagen träffade de varandras familjer och på söndagen gifte dem sig!

Oh, yes, så var min helg absolut, haha. Inte riktigt kanske men man kan ju låtsas ;) I verkligheten vard et mer så här: I fredes var jag hemma med familjen och hade myskväll. Pizza, film och candy. Första delen av lördagen tillbringade jag i kyrkan för det var städardag så då var det var städning som gällde. Klockan fem körde jag till min kompis Linn som hade lite tårtkalas eftersom hon fyllt 20 år. Jag körde dit alldeles själv och hittade direkt hem till henne (då var jag lite stolt ;). Efterungefär en timme var jag tvungen att gå eftersom jag var bjuden till Brittany på middag, även hon firade sin födelsedag. Så dit körde jag också helt själv. Oh, vad jag är duktig, haha.
Kvällen hos Brittany var mycket, mycket trevlig och jag satt och pratade med mina bordskamrater ( låter fint och vuxet) om framtiden... Spännande! Sen skjutsade jag hem några av bordskamraterna och så var lördagen slut! På söndagen var jag i kyrkan, sen på Väla tillsmannas med Bettan, Celie och Dany. På kvällen var jag och Ellan med Hamilton (vår hund) på stranden. Det var min helg!

image42

Jag har en mcyket märklig hund... Han tycker om att ha peruk på sig! Eller inte, kan vara så att mina syskon har tvingat honom att ha på den...

I tidningen idag!

Imorse när jag vaknade var jag lite spänd, för idag kom nämligen artikeln om mig och om min släktforskning i Helsingborgs Dagblad. Det var lite spännande... :) Det var faktiskt ganska många människor som sett den, fler än vad jag förväntat mig, men det är ju bara kul! Försökte hitta den på HD.se för att länka den men jag kunde inte hitta den... Antingen är den inte ute än eller så hittade jag den bara inte...
Inte varje dag man är i tidningen!

Gossip Girl abstinens

Alltså, jag missde sista avsnittet av Gossip girl nu i våras, var på Gotland då. Men det var ju lite synd... När kommer serien tillbaka? Snart hoppas jag i alla fall! Men tills dess får man titta på lite bilder på dem, tänk, tre personer som fixar en ( kul eller jobbigt?) !

image39

image40
Och så här blev resultatet. Snyggt eller vad?

Cykla, cykla och ansiktskräm

Min dag kan väl bäst beskrivas som cyklande, haha. Imorse cyklade jag till Framtid, inhandlade några böcker, tidningar och en film, sen cyklade jag, Erika och Emelie till Väla. Skulle bland annat handla present till Brittany som fyller år på lördag.
När jag kom hem var det pluggtime, har prov imorgon (småföretagande). Sen har jag gjort ansiktsmask så nu är jag ung och vacker igen! Fick den när jag fyllde år- jag hittade den på eleven.se och tyckte den verkade spännande. Den är faktitskt bra. Tur det :)

image38

Födelsedag

Idag fyller min lillasyster Mikaela 12 år. Så vi var uppe med tuppen och sjöng för henne imorse, sedan givetvis birkabullar. Alldeles strax kommer mama, pappa och Mickan hem från ridningen och då blir det köpepizza, som hon önskat, och film. Trevligt, trevligt :)!

Dagen i skolan var fullspäckad. Först skrev vi en novellanalys, sen var det religionprov om hinduismen och dagen avslutades med tal i svenska. Puh! Skönt att det är över! Solen sken så härligt idag så jag och syster (den äldsta av lillasystrarna; Ellinor) solade i bara bikini! Invigning för den i år. Sen kom Ellen och hälsade på ett tag och sen stack jag och Erika och tränade. Idag blev det bodystep. Just det, sen läste jag ut min bok "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda. Den var faktiskt ganska underbar... Läs den om du får tid!

Nu luktar det pizza!

Typiskt...

Typiskt var det imorse när jag kom till min första lektion som var småföretagnde och upptäcker att läraren är sjuk.... Jättekul. Och jag som var så trött när jag vakande så kunde man sovit lite längre i alla fall. Men, men. Istället fick den tiden gå till att öva inför provet vi har på fredag så det var ju bra. Man måste alltid försöka se det positiva med saker och ting :)
Sen hade vi filosofilektion, pratade om Kierkegaard och hans syn på livet. han asnåg att männsikan kan uppnå tre stadier : 1. Estetiska ( njutningar och lustar) 2. Etiska (plikter) 3. Religiösa (tro utan förnuft)
Så, nu vet ni det!
Därefter var min skoldag slut, jobbigt värre. Då åkte jag hem och dammsög och skurade golvet, wiho! Min uppgift på måndagar. For your information så är dammsuga det värsta jag vet, men jag gör det ändå. Sen lunch, plugg ute i solen och sen framför datan. Vid fem stack jag till cellgruppen och hade det väldigt bra!

image37

Tre ur cellgrupen. Dock har hon längst bort (Sandra) flyttat till Uppsala för att läsa till projektledare. Maria med det fina leendet och Celie i mitten.


Varje dag- en gåva

Varje dag är en gåva. Det är inte ofta man ser det som det, ja nästan aldrig skulle jag gissa. Ibland när man vknar på morgonen ser man bara problemen och allt som ska göras och all de krav som man man har. Både av sig själv och från andra. Då är det lätt att glömma bort att dagen vi vaknar upp till är en gåva, kanske svårt att förstå att det är en gåva. Men det är det ju!
Och som kristen har jag en aning om vem som gett mig presenten...

image36

Det finns så mycket att se, så mycket att uppleva, att njuta av! Jag tror det börjar med att vi måste lära oss att uppskatta det lilla. Fr att bli lycklig och må bra behöver man lära sig att vara tacksam, någon sa: Ett hjärta utan tacksamhet är som ett ljus utan veke. Det brinner inte

Klackskola

Nu inför balen pratas det mcyket kläder, skor och hår. Här hittade jag en en bra liten artikel om hur man går snyggt i högklackat, kan behövas... http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2023336.ab

Ingen mer skola! På två dagar...

Ja, nu är det helg igen, trevligt värre. Skolan är klar och så sitter man här vid datan, har precis skickat mejl till HD med några kompletterande uppgifter, ska bli kul att se hur det kommer att se ut på rikigt i tidningen sen!

Ikväll ska jag till Elin för mys!  Jag ska träffa henne på Bogarts och så blir det till att hyra film och köpa godis. Inget mys utan godis! Haha :)

image35
Elin när vi var på Waynes i Malmö

Fika, träna, klänning och Framtid

Har visst inte skrivit på ett tag, så det får bli en liten uppdatering av de senaste dagarna. I tisdags var jag och klassen i Lund för att bla kolla på Domkyrkan. Jag, Erika, Elin, Emelie, Limpan och Brittany åt lunch på ett ställe som heter Ebbas skafferi, gott, gott. När jag kom hem åkte jag, mamma och Mickan ner i stan för jag skulle prova min balklänning! Den var fin :) Fick ett hämtdatum också: 12 maj. Spännande...

Igår kom jag till skolan och får reda på att läraren var hemma med sjukt barn, jaha,jaha.. då hade man inte behövt stressa så mycket ju. Borde skicka ut mass-sms när lärarna är sjuka så att man slipper komma. Så då var det inte lektion förrän kvart över två då jag hade matlagning. Efter det var följde jag med Erika som bestämt att hon skulle träffa Olivia och Brittany för att fika. Var meningen att vi skulle inviga Gröningens uteservering men dte var för kallat så helt plötsligt hamnade vi på Bagatelle. Det hela var mcyket trevligt! Sen var jag och Erika duktiga och gick och tränade. När syster jobbat färdigt joinade hon oss i gymet. Både jag och Erika kände att vi behöver jobba lite på våra armmuskler...
När jag ci kom hem hade mamma och Mickan hyrt film så vi såg Miss Potter och åt kladdkaka och chokladbollar. Mys...

Idag har jag varit på Framtid med Erika. Hittade tre par skor (två av dem skulle kunna passa till balen...får se, får se...) och en väska. Fick allt för 80 spänn. Nice. Sedan var det skola, hade projektredovisning för tvåorna. Och sen hem för att plugga och ta det lugnt, har varit en del aktivitet de senaste dagarna!

image34
Renéé Zellweger är perfekt som Miss Potter! Jag gillar henne!

Intervjuad av HD

Idag blev jag intervjuad av Helsingborgs Dagblad! Spännande och mycket nervöst... I onsdags hade vi ju utställning på bibblan med våra projektarbeten ioch då var det en pappa som var där som jobbbade på HD som bad att få intervjua mig om mitt arbete så jag sa ja och idag var jag på HD och blev intervjuad!
Jag var jättenervös innan, ja ganska nervös under intervjun också, haha. Så när fotografen kom var jag helt svettig om händerna när jag skulle hälsa på honom.. som det kan gå ;) Men det var kul att berätta också! Han sa att det antagligen kommer i tidningen måndagen den 28 april. Ska bli spännade att se vad han skrivit!

20- års fest i Halmstad

Igår var jag och kusin Ellen på 20- års fest i Halmstad, eller det var två som fyllde 20 år så egentligen blir det 40-års fest. I vilket fall som helst var vi där och det hela var mycket trevligt! Jag körde dit (första gången jag kört så långt själv utan nån vuxen med mig) och jag och Ellen hittade ganska snabbt hem till Cajsa där hon nu bor i Halmstad. När vi skulle gå in blev jag och Ellen fega, "åh.. jag vågar inte gå in..." Men det gjorde vi ju, man kör inte åtta mil bara för att vända i dörren. Väl var det för det hela var väldigt skoj. God mat, gamla och nya bekantskaper var där, tävlingar, skoj och skratt. Träffade en tjej som ville flytta ihop med mig om jag flyttar till Göteborg till hösten, vi får se, haha. Det var en lyckad fest helt enkelt!

image33
Jag och Ellen

Lillebror fyller 9 år

Idag fyller min älskade lillebror nio år, jag tänker fortfarande på honom som fem... Han börjar bli stor! Så i eftermiddags var farmor, farfar, faster, morbror och bebiskusin Noel här på fika. För ett litet tag sen åt vi taco som Jonathan hade önskat för dagen- det är hans favoritmat. Jag gjorde guacemole för första gången, det blev mycket gott, om man får säga det själv, fast mamma kan också intyga det ;) Snart ska jag gå och jobba... yes... börjar den härliga tiden halv elva och jag kommer hem runt åtta imorgonbitti. Nice. haha. Tänk på mig medan ni smaskar godis eller vad ni nu gör, haha. Men, pengarna behövs om man ska flytta hemifrån! Ha en riktigt underbar kväll för det ska jag ha (not ;) !

Hårdiagnos

Hittade nyss ett litet test på nätet där man kunde ställa sin hårdiagnos. L'oréal har kommit på detta och givetvis är det bara deras produkter man får tips om men lite kul är det i alla fall. Om du vill göra testet så gå in på: http://www.lorealelvital.se/_hd/home.html

image32 Sådana här gula produkter fick jag rekomenderade, Vilken tur att jag redan använder sådana... :)

Annars har jag idag varit i skolan och sen varit med kusin Ellen på stan. Ska på fest på lördag till en kompis som fyller 20 år så vi handlade present till henne. Hoppas hon blir glad :)

Projektarbetsutställning

Ikväll ska "de mer intressanta" arbetena från skolan ställas ut på stadsbiblioteket, mitt är ett av dessa. Eller så har jag helt enkelt blvit lurad att medverka, men jag ser det hellre som ett av de meri ntressanta arbetena.. hehe. Vi ska hålla en liten presentation av vad vi gjort och sen ska folk få titta på våra arbeten och så blir det lite dricka och tilltugg. Hoppas det blir trevligt! Efter det ska jag, Erika och Emelie gå och träna (just nu känner jag mig pigg på det i alla fall :P). Börjar komma in i en bra vana, var och tränade förra veckan också, och innan dess... ja, det kan jag inte ens komma ihåg. Men träna mår ju kroppen bra av, i lagommängder och det är just detta lagom jag försöker förhålla mig till, haha.
Önska mig lycka till på vernissagen!


Just det, måste bara säga bu för hockeyn ikväll som förstör så att Greys Anatomy inte kommer att visas, grr.. hatar sport. Och i sommar kommer det vara både EM och OS, hur ska detta gå? Fortsättning följer...


Lovely dress

Denna klänning är väl fin? Jag faller alltid för blommiga kläder! Jag vet inte varför, det är någon märklig dragningskraft oss emellan. Hon som skapat denna söta sak är Carin Wester. Hade varit trevligt att ha den i sin ägo...

image31

Smak av sommar

När jag idag öppnade kylen såg jag att det stod en tillbringare med saft. Saft, det har jag inte druckit på länge, tänkte jag och tog ett glas. Genast förflyttades jag till en varm sommardag på altanen i en solsol, lite i skuggan, med en bok framför mig. Det smakade sommar! Det var helt underbart! Tänk när det är det är så på riktigt...

En liten försmak av sommaren har jag ändå fått idag, solen har varit framme och värmt våra frusna kinder. Jag gick en lång promenad tillsammans med Erika och hennes tillfälliga hund Popeye (hon är hundvakt till en förvuxen dvärgpinscher). Det var mycket trevligt. Vi pratade ganska mycket om studenten (wiho!) och tiden efter studenten (wiho?!). Nu ska jag ut och njuta av solen igen. Ciao!

image30

Jobbtrosor

Ja, du läste rätt. Jobbtrosor, trosor man har när man jobbar. Om detta viktiga ämne vill jag ägna min dagskvot till bloggen åt. När jag jobbar, som jag gjort både idag och igår, använder jag mig av särskilda trosor, särskilda och särsklida, mina äldsta jag har. För dem sitter bäst när man rör sig fram och tillbaka, upp och ner hela tiden. Trosor som jag köper nu förtiden sitter inte alls lika bekvämt men de är snyggare, haha. Vill man vara fin får man lida pin. Var jag jobbar? Det är på McDonalds det. I'm the queen of hamburgers.

image29


Parfym

Jag älskar parfym och det vet nog alla som känner mig att jag gör. Så fort vi går in i en affär där det finns grejer att lukta på så är jag där! Min mamma och syster är väldigt trötta på detta och jag får knappt gå in i parfymaffärer för dem. "Du har ju reda luktat på alla!" säger min syster. Själv vet hon vvilken hon gillar, Escada (som jämt kommer i nytt format men som doftar ungefär samma- nu tror jag den heter Moonlight) och den sprutar hon över hela sig medan hon låtsar att hon ställer tillbaka den, hon är smart min syrra ;)
Min favorit är Kenzo Amour, mmm...! Två andra goda är Marc Jacobs Daisy och Vera Wang Princess. Men Kenzo är den enda jag har min ägo :)

Kolla in Glamours hemsida där står det massa kul fakta om parfymer! http://www.glamour.se/skonhet/smink-och-skonhet/2008/parfymguide/index.xml

image28

Hur gör man?

Hur gör man om man vill prata med någon som man vet inte är på topp men inte heller vill tränga sig på?

Björn vs. Orlando

Igår var det premiär för "Hela Sverige pussas och kramas" och enda anledningen till att jag tittade på det var en viss person vid namn Björn Gustafsson, det visade sig även att han vard en enda roliga i prgrammet. Det där programmet var ganska kasst rent ut sagt, humor på låg nivå.
All den här hysterin runt Björn påminner mig om en annan kändishysteri som skedde vid den tiden då Pirates of the Carribean hade sina glansdagar. Nämligen den om Orlando Bloom... Alla tjejer i min klass var i alla fall betuttade i honom, en hade till och med turen att se honom när hon var i London. Bilder på Orlando idag får mig inte lika glad som de gjorde för några år sen, kommer det att bli samma sak med Björn? Antagligen, haha. Men det vore synd... ;)

Bilder på heting getingarna

image25                 image27

Nice igår

Det var nice hos Erika igår... :) Kom dit och fick trevligt sällskap och mycket god mat (tack, om du läser detta!).  Talade ju aldrig om igår vad hon skulle få, det blev en jättesöt (enligt mitt tycke) klänning och några klämmor. Dem kan du ha på Costa ;)

Ikväll är det premiär för Hela Sverige pussas och kramas, det ska bli spännande, en viss person medverkar ju där, hehe. Men först är det Greys Anatomy! Värsta tv-kvällen...  Men har inte sett på tv på hela veckan (wow, det har gått tre dagar...) så det gör väl inget, haha. Jag gillar tv! I måttliga mängder, svensk som jag är. Lagom är bäst.

image24

Fest igen...

Nu var det dags igen: fest! Idag fyller Erika 19 år- grattis till dig!!! Så det blir middag hos henne, kanske inte fest men vaddå, när nån fyller år är det ju fest. Party, party :) Jag och Elin var och köpte present till födelsedagsgrisen idag men jag säger inte var det är.... kan berätta imorgon. Nu måste jag fixa till mig lite. So long!

RSS 2.0