Släktkalas

Eftersom jag fyllde år för några veckor sedan och mina småsyskon snart fyller år har det blivit dags för släktkalas. Ikväll kommer 40-50 personer (ja, vi är ganska många...) på kalajs till oss, ska bli trevligt. Har hjälpt till med att göra bröd, gjorde vanliga baguetter och naanbröd. Till middag ska vi äta wok och efterätten blir marängsuiss och kladdkaka, mums!

Tittade på Let's Dance igår, Tina vann! Hurra,hurra! Läste i tidningen idag att hon nu är lika mycket symbol för Helsingborg som Kärnan är nu. Kan nog stämma... Jag menar, de snckade hela tiden om var Tina kom ifrån men var kom egentligen Tony ifrån? Någonstans i Norrland? Tina var verkligen duktig (okej, det var Tony också men jag gillar Tina mer ;) så hon förtjänar att vinna.

Igår var förretsen jag och min kära vän Elin ute på strapats, vi körde (ja, jag körde) till Kullaberg för att ha lite picknick och gå med våra dogs. Det var nice! Ha en bra lördag!

Sorry!

Har inte uppdaterat på en vecka, aja baja. Anledningen till detta är att jag varit på Gotland - utan data och internet. Men det var faktiskt skönt.... :) Testa det!

Kom hem förrgår natt och då hade jag tillsammans med familjen och kusnierna spenderat sex dagar på den magiska ön. Jag gillar Gotland starkt. Vi har en stuga, eller stuga ska man inte kalla det enligt mamma och pappa, för då tror folk att man bor i ett sommarstugeområde och det gör vi ju definitivt inte, nej vi kallar det sommarhus eller nåt. I alla fall, underbart att vara där! Man är ute så mcyket  och det är så härligt. Jag kanske är en friluftsmänniska som kommit ur garderoben?

image23

Sommarkväll i Visby (nu var det lite vitare när vi var där)

Snart påsklov!

Wiiie! Snart är det lov! Det ska bli så skönt med lov efter att projektarbetet lämnas in. På torsdag gäller det!

Jag var ute och åkte bil igår på kvällen när dte var värsta snöovädret. Ibland såg man nästintill ingenting. Det var lite läskigt... På vissa vägar körde vi 30 km/h, snbbare gick det inte. Men snö nu?! I december hade det varit bra men i mars? Helt fel. Mr. Snö - det finns en anledning till varför jag bor i Skåne...


image22

Lite kul grejer kan man väl få roa sig att titta på mellan pluggvarven. Kolla kändis bebisarna!

Ont i ryggen

Aj, jag har så ont i ryggen! Efter att ha suttit i flera timmar framför datan igår och några idag med det förbaskade projektarbetet gör minrygg oooooooooooonnnnnnnnnnnnnnnntttttttttt. Skolan skulle erjuda massage för alla timmar man spenderar framför datan med skolarbete, det tycker jag låter som en utmärkt idé!

Nu ska jag snart iväg på cellgrupp! Nice:)

Dagen efter

Så var Melodifestivalen slut för i år. Sorgligt, men det kommer ju tillbaka :)! Som skrivet hade jag ju lite partymiddag med mina kära vänner igår och när klockan slog åtta satte vi oss för att titta på finalen. Spännande- vem skulle vinna? Men jag kan ju erkänna att våra nerver även var på spänn eftersom vi skulle få se en viss blond kille...
Jag måste säga att det var ovanligt många bra bidrag med i år jag hejade på både Charlotte, Sanna och Rongedal. Fast allra mest på Charlotte och se vilken tur jag hade- hon vann ju! Om du inte redanvisste det. Sannas låt var riktigt bra, jag börjar nästan gråta när jag hör och ser henne. Vilken inlevelse hon har! Lovely. men det blev ju fru Perelli som vann och jag hoppas att hon gör ett superframträdande i Belgrad och vinner hela Eurovision!

image19

image20

image21

Förberedelser inför kvällen

Just nu håller jag på och förbereder inför ikväll när jag ska ha lite kalasmiddag för lite kompisar och så ska vi se på finalen av melodifestivalen. Så hela dagen har jag stått i köket och gjort pajer, det blir köttfärspaj, spenat -och fetaostpaj & toscansk tomatpaj. Sen har jag även gjort baguetter, kakan jag berättade om igår ska vi ska ha ikväll.
Nu måste jag städa och duka!

Förresten, vem vinner ikväll?

Baka, baka kaka

Idag har jag bakat en riktigt maffig chokladkaka. Men inte tills idag utan tills imorgon då jag ska ha middag för tjejerna eftersom jag fyllt år. Jag ska lägga ut receptet någon gång för man måste ätit denna kaka innan man dör! Den är god....
Sen är det ju finalen av melodifestivalen också, wiho! Den skall tittas på. Erika berättade att Björn skulle ha lite längre underhållning än vanligt - det ser jag fram emot ;) Men vilken press han måste ha! hela svenska folket väntar sig något riktigt roligt av honom imorgon, jag hade inte velat vara i hans kläder...
Nu ska jag käka; gissa vad?


Projektarbete

Åh, detta projektarbete! Har suttit och skrivit massa på det idag och nu orkar jag inte mer! Men det är bara 8 dagar kvar till inlämning. Hur ska det gå?! Pllar inte sitta och skriav mer på projektredovisningen nu mend et känns inte som att man heller kan slappna av för man har det hängandes över sig... Grr... En belöning jag unnar mig är i alla ett avsnitt av serien nedan ikväll. Ska du se det?

image16

19 år idag!

Idag är det min födelsedag, wiho! Tänk, jag fyller 19 år!! jag känner mig jättegammal... När man var liten och träffade männsikor som var 18, 19 år så tyckte man att dem var vuxna, jag känner mig inte så vuxen...

Dagen började med skönsång från familjen plus hunden Hamilton. Sen blev det traditionell födelsedagsfrukost: birkabullar! Mums. Sen gick familjen till skola och jobb men jag som började senare la mig för att vila lite- lyx. Efter ett tag var det dags att gå till skolan: idag skulle vi till stadsbyggnadsförvaltningen för vår klass ska vara med och ta fram underlag till Helsingborgs översiktsplan 2010. När jag kom dit grattade mina kära vänner mig och jag blev glad :)
Efter en inte så ansträngande dag kom jag hem för att titta lite närmre på mina presenter, en av dem kan du se här , de var mycket fina :)
Nu har jag precis ätit middag med familjen; jag fick välja så det blev biffar med färskost, klyftpotatis och tre olika såser (jag kunde inte bestämma mig;) och snart är det dags för chokladpudding! Ha en bra elfte mars!

Överraskningsbesök

Glömde att berätta om överaskningsbesöket jag, syster Ellinor och fd. klasskompisarna Andreas och Martin gjorde för Hannah som fyllde 17 i torsdes. Efter att jag slutat jobba på kvällen cyklade jag snabbt hem och sen körde jag och Ellan för att hämta Andreas och Martin. Hurra för körkortet!!! I alla fall, det var kul att träffa dem, vi hade inte setts på ett tag.
Vi åkte iväg och stannade utanför Hannahs hus och så sjöng vi lite " Vi gratulerar" (vi hade tänkt sjunga Britneys låt You want a piece of me men bestämde oss för att vara lite mer traditionella).  Såvar Hannah så vänlig att hon släppte in oss och vi satte oss i soffan och åt kakan som Ellan, hör och häpna, bakat. Så pratade vi gamla minnen och skrattade- vad roligt vi haft :)

Grattis Hannah!

image14

Ps. Hoppas det inte gör nåt att jag använder denna bilden på dig Hannah ;)

Sjuk

Nu skulle jag egentligen varit på jobbet men imorse när jag vaknade hade jag jätteont i helsen så jag fick sjukanmäla mig. Usch, jag vill inte vara sjuk! Därför lämnar vi det ämnet och pratar om vad jag gjorde igår istället!
Då var nämligen Erika, Elin och Emelie hä, egentligen skulle vi åkt till Danmark men eftersom Björn Gustafsson var på tv så stannade vi hemma istället, haha. För er som inte vet var han på tvprogrammet Robins igår och han verkade väldigt blyg- så gulligt! Men Felix Herngren var taskig mot honom, bu för honom.
Sen blev det även obligatoriskt tjejsnack om allt och inget. Mys!

Franz Kafka

Sexig överskrift, inte sant? Anledningen till att en polsk författare som dog 1924 får äran att pryda med sitt namn som överskrift är på grund av att jag just läst ut "Processen" av honom. Detta var en uppgift till litteraturvetenskapen jag läser och alltså inget eget påhitt. För just Franz Kafka känner jag att jag gjort mig nog bekant med så att det räcker och blir över. Speciell snubbe det där. Fast när man tänker efter och man pratar med varandra om boken så ser man vad han kanske faktiskt försökte säga, då blir det genast intressantare. Men om jag rekommenderar boken är en annan femma...

Så här snygg var han:

image13

Gossip Girl

Ikväll är det dags igen för ett nytt avsnitt av Gossip Girl! Är det någon mer än jag och mina systrar som följer denna spännande och inte alltför iq-ansträngande serie? Som om det inte är nog med det så kommer ju även allas vår Gynning på tv ikväll med. Inte illa. fast jag börjar undra om man skulle tittat på klass 9A istället? Såg lite av det under en reklampaus och det verkade väldigt bra. Vilket ser du?

image12

Vernissage

Snart ska jag iväg på vernissage, det låter väldigt vuxet och sofistikerat, men så är väl kanske inte fallet, helt och fullt i alla fall. Det är kära Elin som har en fotoutställning, som en slutprodukt av hennes projketarbete, det ska bli spännande att se! För övrigt är projektarbete vad jag själv jobbat med idag, snart ska det vara färdigt!!! För dig som undrar så handlar mitt projektarbete om släktforskning. Spännande... och ganska tidskrävande.... men värt det :)


I love Björn

Åh, jag älskar Björn Gustafsson, han är så underbar! Och så söt! Skulle gissa att halav Sveriges kvinnliga befolkning har en liten cruch på honom... Om ni har glömt hur söt han är ska ni få en liten bild på honom.

Har ni förresten sett alla Oscarsklänningarna? Finns bla på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/ Vilken tycker du är finast?

image11

Sista delfinalen

Nu är det dags för kampen om de sista platserna inför finalen till Meldoifestivalen, vem ska få dem? Sibel? Martin Rolinski-look aliken? Charlotte Perelli? Så som det har gått sist i de andra delfinalerna vågar man inte chansa, allt kan hända. Denna delfinal ser jag tillsammans med mina vännår ( som man säger på skånska). Först blir det lite matlagning, pasta med soltorkade tomater och lite annat gott (förhoppningsvis ;). Ha en trevlig kväll!


RSS 2.0