Lång jobbdag

Idag var det meningen att jag skulle jobba från klockan kvart i tolv till tre men så frågade de om jag kunde stanna längre och då sa jag att "ja, det kan jag väl" och då sa de att det var en annan restaurang i Uppsala som behövde hjälp så lite efter tre kom den andra McDonalds restaurnagens chef och hämtade mig. Kändes lite konstigt att man som medarbetare på McDonalds blir hämtad, det borde snarare vara någon riksdagsman eller läkare som blir hämtad för att göra sitt jobb, haha. Då kände jag mig viktig, kan vi säga i alla fall.
Så nu har jag varit på tre olika McDonaldsar på mindre än en månad, coolt. Den jag var på nu idag var finast. Bara så ni vet.
Idag fick jag min första rast efter sex timmars arbete, det är typ lag på att man ska ha rast efter högst fem timmars arbete, i vansliga fall får man det efter typ två, tre timmar. Så då var jag trött och hungrig kan jag säga. Men snälla som de var så bjöd de mig på maten bara för att jag hoppat in så jag provade en Chicken McFeast, den var god men jag föredrar vanlig McFeast.Nu vet ni det med.


Jag önskar att jag kunde lägga in bilder så att ni kan få se mitt rum och sånt, men jag har ingen kamera och jag har lite problem med att lägga in bilder från mobilen så ni får hålla ut tills jag blir mer teknisk. Vilket kommer att dröja.



Sex dagar i Uppsala

Nu har jag varit i Uppsala i sex dagar och det känns bra! Trodde att det skulle vara mycket jobbigare att vara hemifrån men det har gått bra och det känns skönt. Imorgon ska de första riktiga lektionerna på bibelskolan börja så det ska bli kul. Dessa första dagarna har de haft genom gång av regler och sånt.
Idag stannade vi ( jag, Celie och Christoffer) kvar efter dagens slut och tjuvlyssnade på "lovsångsaudition" för de bibelskolelever som ville. Alexander var med och provspelade som gick bra eftersom de ringde typ en timme senare och frågade om han kunde spela imorgon under lovsången.
Själv har jag anmält mig som mötesvärd, ska på ett infomöte om det på måndag. Hoppas det går bra :)

Igår jobbade jag för första gången på McDonalds och det gick bra. Ett tag i början kände jag bara att jag inte orkade börja om på nytt med nya männsikor och sånt men sen var det kul. Så kul det nu kan vara på McDonalds ;) Människorna var trevliga och dte gör ju jättemycket. Ett problem var dock min skånska, haha. Vissa har lite svårt att förstå mig. Fick tala sakta och extra tydligt ibland. Ibland kände jag att man skulle haft en tolk... Jag har inte trott att jag skulle tappa min skånska här uppe men eftersom folk inte allt så kanske man får anpassa sig, fast näe, det tänkår jag aldri göra!

Flyttat!

Nu har jag lämnat Helsingborg och hamnat i Uppsala. Internet här är lite sådär så därför har det dröjt lite med en uppdatering. Men nu har jag kommit fram till att i köket kan jag komma in på internet, däremo kan jag inte komma in på det när jag är mitt rum. Så nu vet ni det :)

Ja, nu är jag här! Och ska vara det i nio månader. Spännande! Hihi. Hittills har allt gått bra och idag var jag första dagen på bibelskolan. Dock hände inte så mycket, lite information och registrering och sen var det slut. Imorgon börjar vi klockan åtta, hu, då får man gå upp tidigt... Men lika bra att vänja sig!

Var igår och skulle prata med personalcehefen jag haft kontakt med här på "min" McDonalds i Uppsala i månadags men då visade det sig att han slutat! Jag hade pratat med honom på fredagen och bestämt träff med honom på måndagen men när jag kom dit visade det sig att han slutat på söndagen. Mycket märkligt... Men träffade en annan som gav mig mitt schema och beställde kläder till mig så det kändes bra :) Imorgon jobbar jag där för första gången.

Jag bor i en enplansvilla som är uppdelad i en två och en trea plus tre rum i källaren. Jag bor i trean tillsammans med två andra tjejer (men bara den ena har kommit än så länge) och tvåan bor det någon typ jag aldrig sett och i källaren tre killar. Alla är trevliga då det känns bra :)
Så nu är jag Uppsalabo för ett tag framöver!

Flytta

Imorgon har det blivit dags- då flyttar jag till Uppsala! Där ska jag gå en bibelskola och bo tillsammans med två okända tjejer i en enplansvilla där vi har vars ett rum och delar på kök och toa. Det känns helt overkligt! Känslorna är upp och ner för samtidgt som jag känner allt känner jag ingenting. Weird. Det ska bli både spännande och läskigt. Ih...
På måndag så ska jag träffa personalcehfen på McDonaldesen jag ska jobba på och få mitt schema. Så ja, jag fortsätter min karriär inom hamburgarbranchen, perfekt att ha ett jobbnär jag kommer dit i alla fall :)
Ikväll är det släktkalas för min kära syster som fyller 18 på söndag, men hon firas idag eftersom jag flyttar och mamma och pappa åker med mig upp och då också är borta på söndag. Så grattis fina Ellan :)!

ellan
Ellan, Hannah och Ellen. Grattis Ellisbellis!

Johanna

I måndags kväll kom Johanna på besök från Jönköping, dett efterlängtat sådant, det var ju ett tag sedan vi sågs om man säger så... Det var riktigt roligt att hon var här! Underbart!
På tisdagen så var vi i stan och checkade läget och sen gick vi bort till Norra Hamnen och tog en liten fika på Espresso House. Där satt vi och tiden bara flög iväg. Men vi hade ju faktiskt en hel del att prata om... :) Lite senare på kvällen kom Limpan hem till mig och då bestämade vi oss för att gå och se Mamma Mia. Och Mamma Mia ( dåligt, jag vet, men var bara tvungen) vilken bra film! Jag är helt kär i den! Satt och log under hela föreställningen. Så nu ska jag vara med i en musikal! Bara så ni vet. Och min bröllopsresas (Johannas likaså) är bestämd: Grekland! Fantastiskt vackert. Det finns inte superlativ nog att beskriva filmen.

Nästa dag åkte vi utomlands. Vi var nämligen i Helsingör. Trevligt trots regnet. Men nästa gång får det nog bli Scandlines och inte Sundsbussarna, för konstiga männsikor där... Män som stirrar konstigt och en tant som kallar oss fjompiga (eller vad det nu var).
På torsdagen var det dags för min kära vän att åka hem till Jönköping och nu ses vi ju inte på ett tag, jag åker till Uppsala (imorgon!!) och i september åker hon till Hawaii i ett halvår. Men sen ses vi igen (hon är lagom hemma till min födelsedag ;) Haha.

mammamia
Under flyttpackningen igår var det Abbas låtar som gjorde mig sällskap.

Tillbaka!

g
Nu är jag tillbaka i Helsingborg efter en underbar tid på Gotland. Jag vill tillbaka!

RSS 2.0